מה עושים עם ילד שלא מוכן לאכול פירות וירקות?
הפוסט הבא מיועד לכל האמהות שיש להן ילד קטן שלא מוכן לאכול פירות וירקות ובמקרה שלי אני גם אוסיף – ביצים , קטניות בכל צורה. גם לא ירקות מאודים, מבושלים או מתחבאים בצוות שונות אז מה עושים?
אתם בטח שואלים אז מה הוא אכל?
פסטות, לחם, חומוס (למריחה), גבינות אורז עוף בשר. לא בכל צורה, בעיקר שניצלים
אני לא תזונאית, אבל כן מבינה מה צריך לאכול ומה לא וכמה ושומרת על תזונה מאוזנת .
אורחים מייעצים, חברות טובות ועוד…היו אומרות
את אשמה שלא הרגלת אותו מההתחלה….מה שאת שמה על השולחן זה מה שאוכלים
תשימי סלט לאט לאט יאכל סלט
תשימי חביתות , ביצים יאכל.
תוציאי מהבית ממתקים
כל האמירות האלו אולי נכונות בשביל חלק אבל בשבילי לא.
כל ארוחה עוד לפני שנולד היה סלט על השולחן ואצלנו אוכלים הרבה מאוד ירקות אני חסידה של ירקות מכל הסוגים ומכל המינים והרבה מאוד!! והמקרר מפוצץ בירקות תמיד.
יש לי עוד 2 בנות שאוהבות מאוד ירקות ולא מסננות אוכל אז כאן לא יושבת הבעיה לפחות במקרה שלי.
ממתקים אוכלים אצלי במידה.
הבעיה היא שלי הפריע כאמא שהילד לא נוגע בירקות ובפירות מגיל שנה וחצי .
רופא אחד אמר לי פשוט אל תתני לו יותר פסטה ותשימי רק ירקות עד שיאכל, כמה ארוחות יאכל לוותר ולא לאכול, שיוותר על הארוחות. הילד לא ירעב לאורך זמן ובסוף יאכל.
מודה שאת זה לא ניסיתי
כל שנה היו אומרים לי בגיל ארבע יעבור…חמש ….שש..שבע
הי…לא עבר גם לא בגיל ההתבגרות, אוקי בגיל ההתבגרות הסכים קצת להיפתח וגם אנחנו עשינו עבודה.
אז מה עשיתי?
כל העצות שנתנו לי ניסיתי עדיין לא מוכן לאכול פירות
קודם כל הכל – מ – לא לעשות כלום במשך תקופה ארוכה ועד לבקש שיטעם קצת .
לבשל איתו….לעצב את האוכל…..לא עזר! לבחור ירק אחד ולנסות! ירקות פירות וביצים כמו שהם לא הסכים בשום אופן להכניס.
אז נתחיל מהסוף התינוק שגדל לילד ולמתבגר עוד מעט בן 18 ואוכל היום לא מהכל אבל אוכל הרבה יותר טוב מבחינת מגוון התפריט – קטניות, ביצים (בצורה מאוד מסויימת), ירקות (רק חלק ובאופן מדוד J) פירות לא! גם לא בעוגה
ואני מסתפקת בזה.
מה עשיתי?
פיתחתי יצירתיות ,
כן כמו שזה נשמע בדיוק הייתי עסוקה באיך להנגיש את האוכל בצורה אחרת לדוג' –
במקום פתיתים הייתי עושה בורגול גדול – ומתבלת כמו פסטה ואומרת לו שזה סוג של פסטה אבל קטנטנים או סוג של קוסקוס.
הייתי מרסקת עגבניות ומוציאה את כל הגרעינים בסינון – מבשלת בישול ארוך (שגם טוב ובריא)
ומערבבת את זה עם קצת קטשופ. כן היה נדרש מעבר ליצירתיות גם תכנון וזמן.
על כל מזון שאכל הייתי שמה שמן זית – ואני מתכוונת כל מזון!! מטוסט ולחם פשוט ועד הפסטה. לפחות שיקבל רכיבים של שמן זית טוב. לעיתים הייתי מחליפה את השמן זית בשמנים אחרים כמו שמן אבוקדו, שמן שומשום ועוד…
בסנדוויץ לבית הספר הייתי שמה טחינה והרבה.
פעם אפילו עשיתי נקניקיות בתנור מעדשים כתומות.
בקציצות – שזה המקום שהכי אפשר להתפרע איתו – הייתי מכניסה כל פעם משהו אחר – גזר, עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה – שהייתי חותכת ממש קטן. וביצים – הרבה מעבר למתכון הרגיל.
ומה עושים לגבי הביצים – היינו קוראים לזה טוסט צרפתי (כבר נשמע יותר טוב) והייתי מטבילה את הלחם בביצה ומחכה שהכל ייספג טוב טוב ורק אז שמה על המחבת (עם מעט מאוד חמאה). כשהיה קטן היה מוסיף על זה קטשופ – לאט לאט הורדנו גם את זה
ורעיונות נוספים …..אורז עם עדשים…לאט לאט נכנסו העדשים לתמונה ועוד…
בנוסף גם לימדתי אותו את החשיבות של ארוחת הבוקר
ודבר אחרון – כן דיברתי איתו וקראתי איתו על וויטמינים , ומה כל וויטמין אחראי ואיפה הוא נמצא (על הדרך גם אני למדתי משהו על וויטמינים ומינרלים ) והיתה תקופה שחילקנו את כל הוויטמינים על פני השבוע וכל יום היתה ארוחה קבועה בערב המדגישה וויטמין אחר עם תמונות מה אוכלים כל יום , עם תוכנית הרבה יותר קל להתמודד ויודעים מה יהיה היום , הוא מאוד אהב את התוכנית הזו והקפיד עליה. על כך אפרט בפוסט נוסף
מה שאני רוצה להגיד לכן האמהות – אל תאשימו את עצמכן לפעמים ילדים מסננים אוכל כי פשוט משהו בטעם או במרקם של האוכל מאוד מפריע להם.
תסתכלו קדימה ותגידו אוקי זה המצב במקום לריב עם הילד, להתווכח ולהתעצבן ולהעכיר את מערכת היחסים תפתחו יצירתיות ותשתפו את הילד כדי להעשיר את התזונה שלו. מוזמנות לשתף כאן או לפנות אלי בשאלות ואתן עצות נוספות שישי לי מ – 18 שנה!
מאת: מועדון צעדים ראשונים.