ארגון בטרם: 6 צעדים לבטיחות אצל תינוקות
כשתינוק נולד אנחנו לומדים כל מה שאפשר כדי שיתפתח ויצמח הכי טוב שאפשר. אבל לפני כל אלה חשוב שנדאג ללמוד איך לשמור על הבטיחות של התינוק. ונעשה כל מה שאפשר כדי להגן עליו.
מומחי ארגון בטרם מגישים מדריך מקוצר לבטיחות אצל תינוקות בשנה הראשונה
אומרים שכל תינוק שנולד מרחיב את לבם של ההורים. זה נכון, אבל לצד האושר העצום צומחות גם דאגות. אנחנו כאן כדי לצמצם חרדות כי ידע זה כוח. ככל שנדע יותר כיצד להגן על התינוק מפני סכנות האופייניות לגילו, כך נהיה בטוחים יותר שביכולתנו לטפל בו בשמחה ובאהבה.
לפניכם שישה כללי ברזל שיעזרו לכם לשמור על השפיות כשיש תינוק בבית:
איפה משכיבים את התינוק לישון על מנת לשמור על בטיחות התינוק ?
עד גיל שנה הסיכון למוות פתאומי בשינה ("מוות בעריסה") גבוה, ולכן חשוב לשמור על שינה בטוחה:
התינוק ישן במיטה נפרדת משלו, בסמוך למיטת ההורים. בכל שינה (יום ולילה) יש להשכיב את התינוק על הגב על מזרן ישר, במיטה ריקה ללא כריות, שמיכות, מגני ראש, בבות, חפצים העלול לגרום לחנק בשינה. הטמפרטורה המומלצת בחדר היא 22-24 מעלות.
מומלץ כי מיטת התינוק תהיה בחדר ההורים עד גיל שנה.
איך שומרים על בטיחות אצל תינוקות גם בנסיעה?
מסיעים את התינוק ברכב כשהוא ישוב כנגד כיוון התנועה לפחות עד גיל שנתיים במושב המתאים לגילו ולמשקלו. חשוב להקפיד לחגור את התינוק היטב בכל נסיעה, ולעגן את המושב לרכב בהתאם להוראות. מעדיפים את המושב האחורי להסעת תינוקות וילדים מכיוון שהוא הבטוח ביותר ברכב. החוק בישראל אינו מגביל גיל נסיעה במושב הקדמי, אך מדגיש כי אסור להושיב תינוק במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה.
כיצד מתארגנים לאמבטיה?
זמן המקלחת הוא זמן של כיף, אבל חשוב להבין שתינוק יכול לטבוע גם במים בעומק סנטימטרים ספורים בלבד. לכן לעולם אין להשאיר תינוק או פעוט לבד באמבטיה, אפילו לא לרגע. מכינים מראש את כל מה שצריך עבור האמבטיה. מחזיקים את התינוק בכל זמן השהייה במים – דפני או כל מושב אחר לאמבטיה אינו מהווה תחלופה להחזקת התינוק בידי מבוגר.
לפני הכנסת התינוק למים, יש לבדוק כי הם בטמפרטורה נעימה, למניעת כוויות.
במידה וצריכים משהו, מבקשים עזרה או מוצאים את התינוק מהמים.
מהי הדרך הטובה ביותר להאכיל את התינוק?
הנקה היא התזונה הטובה ביותר עבור תינוקות, אבל מרבית התינוקות ניזונים גם מבקבוק – ולא משנה אם יש בבקבוק תמ”ל או חלב אם. בכל האכלה מבקבוק התינוק צריך להיות במנח של ערסול, כשפלג גופו העליון גבוה יותר מפלג גופו התחתון. האכלה בשכיבה מלאה מסוכנת לתינוק.
האכלת התינוק נעשית תמיד בהשגחת מבוגר. מתקני האכלה או חיתול מגולגל המיועד להחזקת הבקבוק מסוכנים לשימוש.
מה חשוב לדעת על החתלת התינוק?
נפילה היא אחת הסיבות השכיחות לתאונות ילדים. גם גובה שנראה נמוך למבוגר עלול לגרום לפגיעה חמורה אצל תינוק. זה לא משנה אם אתם משתמשים בשידת החתלה או מחתלים על רהיט גבוה אחר כמו ספה או מיטה – תמיד חשוב להחזיק את התינוק ,גם אם צריך להתכופף ולקחת משהו מאחת המגירות, עושים זאת מבלי לעזוב אותו אפילו לשנייה.
מומלץ לטפל בתינוק במשטח על הרצפה. מומלץ כמובן להכין הכול מראש כדי למנוע סכנות מיותרות.
זכרו: אתם לא יודעים מתי התינוק יתחיל להתהפך או לזוז, לכן אסור לסמוך על כך שהוא עוד קטן מדי ואינו יודע לזחול.
רגע של קפה…
עורם של תינוקות עדין יותר משל מבוגרים, ושטח העור קטן יותר. אפילו כוס תה או קפה חמימה שנשפכת על תינוק עלולה לגרום לכוויה חמורה ורחבה שההחלמה ממנה תהיה קשה וארוכה. לכן לעולם לא שותים שתייה חמה ולא מבשלים כשהתינוק על הידיים. פני לעצמך רגע של קפה. תינוקך יכול להיות על הרצפה, בטרמפולינה או עם מבוגר אחר. גם אם התינוק נירדם, לא שותים קפה כשהוא על ההורה.