רעיונות לבישול בסוף השבוע – מתכונים עם חוביזה.
החוביזה נמצאת ממש לידכם בשדה ובטבע ואפשר לקטוף עם הילדים ,ולבשל בבית.
טעמה ניטרלי וניתן להשתמש בה לאחר שטיפה וחליטה ממש כמו בעלי תרד או סלק.
היא עתירת סיבים ועשירה בויטמין A ובברזל
זמינה ממש בכל מקום.
שווה וכדאי לנצל.
קנלוני חוביזה וטופו מוקרמים טבעוניים לגמרי!
יוצא סוף!! גם לאוכלי כל!
מצרכים :
שלוש כוסות דחוסות חובייזה
חבילת טופו רך
בצל אחד
כף שמן זית
מלח ופלפל
קנלוני
שמנת אורז או סויה
מלח ומוסקט
אופן ההכנה:
– מטגנים את הבצל בשמן זית
– מוסיפים את החובייזה כשהיא שטופה קצוצה וחלוטה, את חבילת הטופו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
– טוחנים הכל באופן גס בבלנדר מוט
– ממלאים קנלוני במלית מסדרים על תבנית חסינת אש.
– מכינים ציפוי ממיכל אחד של שמנת אורז או סויה. מוסיפים מלח ומוסקט ושופכים מעל .
– מכניסים לתנור 180 מעלות 15 -20 דקות.
קנלוני חובייזה
מרק חובייזה משובח
מצרכים :
2 כוסות חובייזה קצוצה
בצל אחד
2 שיני שום (או שום כתוש)
3 גזרים
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
2- 1 לפת
צרור פטרוזילה או כוסברה
שלושה ענפי סלרי
לתיבול – מלח, פלפל, כפית קארי
אופן ההכנה:
– מטגנים את הבצל עד להזהבה,
– להוסיף את השום, גזר, קישואים, תפוחי אדמה, לפת פטרוזילה או כוסבה וענפי הסלרי ולבשל עד ריכוך הירקות
– להוסיף את החובייזה הקצוצה ולבשל עוד 10 – 7 דקות
– לטחון גס בבלנד מוט
מרק חובייזה
את הקרדיט למתכונים אנחנו נותנים לדפנה אילון- מאמנת לאורח חיים מאוזן ותזונה בריאה, שעושה סדנאות, אימון הורים וילדים לתזונה בריאה ואורח חיים מאוזן . ניתן להזמין ולהתייעץ עם דפנה איילון בטלפון: 0523-985107
בתאבון !