סיפורה של אמא עייפה והמצאת הסליפיבאמפ
סיון חששה מלידת הבן השני שלה, כי הלידה הראשונה שלה הייתה קצת טראומטית. היא לא ידעה על התפרצות מגפת הקורונה שעמדה לבוא ועל כל האתגרים החדשים שציפו לה כאמא לשני ילדים. בראייה לאחור, דווקא התקופה הקשה הזו הובילה אותה, יחד עם שותפה לייצר את סליפיבאמפ.
המטרה לעזור לכל אותן אימהות עייפות, שצריכות לג'נגל בין לא מעט משימות במקביל ושמתקשות בהרדמת התינוק שלהם.
סיפורה של אמא עייפה וסליפיבאמפ
חופשת לידה בצל הקורונה
אני לוקחת אתכן אחורה בזמן לסוף חודש מרץ 2020.
כמה שבועות ספורים לאחר התפרצות מגפת הקורונה בישראל. הממשלה החליטה על תקנות חירום; סגר כללי, אין מסגרות וגנים, וברגע אחד, כל המשפחה הייתה סגורה בבית קטן. אפשרות להסתובב במסגרת 100 מטרים בלבד מאזור המגורים.
האמת היא שחששנו מאוד לצאת מהבית גם ככה. את הקניות של הסופר טיהרנו ובכלל האלכוג'ל הפך להיות המצרך הכי משמעותי בבית. אפשר לומר בפה מלא שזו לא חופשת הלידה שדמיינתי לי.
לדאוג לאח הגדול כשיש תינוק בבית
במקום להיות עם תינוק קטן בבית ולהתייחס רק אליו (עד 16:00 כשהגודל יחזור מהגן) הייתי צריכה לשים אותו בעדיפות שניה ולתת יחס לגדול שלי. לרני, פתאום לקחו לו את כל החברים, הביאו לו אח שבוכה הרבה מאוד, שני הורים מבולבלים וחוששים ואמא אחת הורמונלית שרק ילדה חודש לפני.
תינוק שקשה לו להרדם ואמא עייפה
ליבי היה תינוק עירני, חייכן, שובב ומאוד מאוד חמוד אבל היה לו קשה להירדם. בגיל חודשיים, אפשר היה להכתיר את המשימה הזו כאתגר הכי גדול שלנו עם ליבי. אני לא התייאשתי וניסיתי כל מה שיכולתי כדי לעזור לו להירדם ולקבל קצת שקט וזמן לעצמי. פשוט לשים אותו במיטה לא בא בחשבון ומה לא בדקתי;
את מידת האור הנכונה, כמות השמיכות, הנחשוש. במיטה.
התינוק שלי פשוט לא הצליח להירדם.
לא יכול להיות שהתינוק שלי לא נרדם אמרתי לעצמי. תינוק חייב לישון כדי להתפתח – זהו צורך פיזיולוגי, ואני חייבת למצוא פתרונות. לא היה לי אופציה לצאת לסיבובים ארוכים בעגלה בפארקים וברחובות בגלל הסגר.
פתרונות כגון קפיצה על כדור פיזיו, נענוע בידיים, או נענוע בעגלה בבית היו חלק "מהשיטות" שנעזרתי בהן.
כל אישה בהריון מכירה את התופעה שתינוק הגדל ברחמה זז כאשר היא במנוחה וישן כאשר היא בפעולה ובתנועה. תינוקות רגילים לתנודות האלו עוד מבטן האם, כשהיו עובר. התנועתיות והחזרה המונוטונית עזרה לליבי להירדם אבל לקח לו הרבה זמן.
אחרי שכבר יכולנו לצאת לסיבובים ארוכים בחוץ בעגלה או באוטו כי היינו בין לבין בסגרים, עדין זמני ההרדמה היו ארוכים מאוד ואני ובעלי פשוט עשינו תורות.
גילינו מה גורם לתינוק להרדם
אחרי הרבה תחקורים ובדיקות בשטח, עליתי על משהו. כשליבי נרדם מהר יותר, זה קורה תמיד בעגלה כשאני בפינה הקבועה שעל השטיח, עולה ויורדת ממנו. כלומר לא רק תנועה משפיעה עליו. התנועה בצירוף תנודות יותר מאסיביות, באמפיות, כאלה גורמות לו לתחושת נועם ורוגע והוא פשוט נרדם!
הסוד להרדים את התינוק בכמה דקות
גיליתי את הסוד לבעלי והכתרתי את עצמי למומחית בהרדמת ליבי.
דרשתי ממנו כתר אמיתי לשים על ראשי , סיפרתי לחברת אמת שלי, לירון. לירון אמא בעצמה לשתי בנות. יחד הפכנו את התובנה שגזלה כמאות שעות שינה ממני, למוצר מוחשי שישרת את כל האימהות וההורים שמתקשים להרדים את התינוק שלהם!
(אילוסטרציה: סיון מרדימה בעזרת סליפיבאמפ ומספיקה את הבינ'ג)
סליפיבאמפ נולד
סליפיבאמפ, Sleepybump, הוא מוצר חדש בתחום המוצרים לתינוקות, משטח ייחודי עם בליטות עליו במרחקים וגבהים שונים שהונדס להתאים לכל סוגי העגלות ולדמות את תחושת הרעד ו"הבמפיות" של מדרכות הרחוב,
התחושה שהתינוק אוהב עוד מבטן האם, המסייעת לו להירגע ולהירדם. פרי פיתוח ישראלי הרשום כפטנט, שמהווה עבור הורים רבים מוצר עזר שעשוי להקל על התהליך ההרדמה של התינוק כאשר הוא לוקח בחשבון גם את הנוחות של ההורים, את הצורך בניידות ואת חשיבות הזמן בתהליך ההרדמה.
(אילוסטרציה: לירון ובעלה מרדימים ביחד בעזרת סליפיבאמפ בחצר שלהם בכיף )
לאחר שנתיים של דיוק המוצר, בדיקות, פיתוח ועוד בדיקות על הורים ותינוקות אמיתיים, המוצר יצא לשוק בישראל בתחילת השנה ונמכר לכל ההורים ברחבי הארץ במחיר של 149.9 ₪ באתר , ומגיע ב4 צבעים מקסימים לבחירה.
מעבר ישיר לאתר – https://stories.sc/sleepybump/sleepybump/?firststeps.